Een Atheïst en een beer

Een Atheïst en een beer.

Een Atheïst is z`n eentje aan het wandelen door de ruige bergen van Canada. Plotseling staat hij oog in oog met een grizzlybeer! Hij zet het direct op een lopen, maar de beer komt achter hem aan en haalt hem langzaam maar zeker in. Op een gegeven moment struikelt de man over een tak, valt op zijn rug en ziet de beer op hem af stormen. Doodsbang roept hij: “oh God!” Plotseling staat alles stil, de vogels piepen niet meer, de bladeren aan de bomen hangen stil en de beer is bevroren in zijn aanval. Een helder wit licht verschijnt en een diepe stem klinkt: “Zo, je hele leven al wil je niks met me te maken hebben en nu je bang bent om dood te gaan, heb je me nodig? Fraai is dat!” “ja” stamelt de man, “Maar kunt U er alstublieft voor zorgen dat de beer me niet opeet?”
waarop God antwoordt: “Als ik je red, kan ik er dan van uitgaan dat je vanaf nu een goed christen wordt en naar mij luistert?”
Tsja denkt de man, als ik me nu bekeer, zou dat eigenlijk best wel hypocriet zijn. Dus hij vraagt: “Kunt u niet de beer bekeren tot het christendom?”
“Zo zij het.” Is het antwoord, waarop het witte licht verdwijnt, de vogeltjes weer gaan tsjilpen en alles weer beweegt. De Beer blijft stil zitten, vouwt zijn klauwen over elkaar en zegt: “Zegen deze spijzen, Amen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *