Ongewoon huisdier

GEDULD

Een eenzame man dacht dat een huis zijn leven zou opfleuren. Hij ging naar de dierenwinkel en zei tegen de eigenaar dat hij een ongewoon huisdier zocht. Na wat praten kocht hij uiteindelijk een duizendpoot in een klein wit doosje.
Hij nam het doosje mee naar huis, zocht een geschikt plekje uit en besloot allereerst iets te gaan drinken met zijn nieuwe huisdier. Hij vroeg aan de duizendpoot in het doosje: “zullen we een biertje gaan drinken?”
Maar er kwam geen antwoord van zijn nieuwe huisdier. Dat zat hem niet lekker, maar hij wachtte een paar minuten en vroeg toen opnieuw: “heb je zin om iets met me te gaan drinken?”
Maar ook nu antwoordde zijn nieuwe vriend niet. Hij wachtte nog een paar minuten waarin hij de situatie overdacht, en besloot het nog één keer te vragen. Dit keer hiel hij het doosje voor zijn gezicht en schreeuwde: ”Hallo daarbinnen! Zullen we een biertje gaan drinken in het café?”
Er klonk een piepstemmetje uit het doosje: ”ik had je de eerste keer al gehoord, hoor! Ik ben bezig mijn schoenen aan te trekken.”

Bron: Zeep en Soda van J. John en Mark Stibbe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *