Evangeliseren op de Paasmarkt in Vlissingen 17-04-2022

STRAATEVANGELISATIE PAASMARKT IN VLISSINGEN (Zeeland)

Zondagmorgen 09:45u parkeren we de auto bij het bos onderaan de boulevard.
We bidden voor deze morgen en vragen God om door Zijn Heilige Geest ons te leiden over de Paasmarkt.
Genietend van de mooie natuur en de vrijheid in Christus wandelen we naar de afgesproken plek.
We halen een bak koffie bij een kraampje en wachten op de andere discipelen.
Tot onze verbazing Zijn we niet met 5 personen maar 8 personen. En al snel werd duidelijk dat er nog en persoon al op de markt was dus dat waren er 9! Wauw, wat een bemoediging!

Zo gingen we twee aan twee de markt op. Relax, en gefocust op de leiding van de Heilige Geest.
Het was werkelijk prachtig weer, en de mensen waren blij, gezelligheid alom.
We hebben verschillende mensen gesproken die echt niks met Pasen hadden, en niet over Jezus wilde horen. Heel spijtig maar wij gaan niet tegen de vrije wil in van de mensen het evangelie door hun strot duwen. We schudden dan het stof van onze voeten en wandelen in vrede verder.

We spraken een oudere mevrouw aan, die aangaf wel te weten wat Pasen inhoud. En op de vragen die we stelden als het om een relatie met Jezus gaat en geloof en dopen, gaf ze steeds als antwoord; ik denk het wel. We legden haar het evangelie uit en hadden een fijn gesprek. Ze gaf aan dat ze wist van welke huisgemeente wij waren en zou er over nadenken om een keertje langs te komen.

Een klein eindje verder spraken we een man aan die aangaf veel verdriet met zich mee te dragen.
Hij was gescheiden en zijn vrouw zorgde ervoor dat hij zijn zoontje zo min mogelijk te zien kreeg.
We deelden in zijn verdriet en probeerden hem te bemoedigen, dat Jezus ook meelijd met deze man, en Jezus ook een God van troost is. Maar deze man benoemde het feit dat godsdienst vaak in het denken gevormd word, en eruit ziet zoals men denkt dat het er uit ziet. We spraken dit niet meteen tegen omdat wij dit ook overal om ons heen zien. We hebben hem op Jezus gewezen als de enige weg, maar dat lande niet direct. We mochten wel voor hem bidden en hebben De Heere Jezus gevraagd of Hij Zichzelf aan deze man wilde openbaren als de enige levende God door Zijn Heilige Geest.

Toen zagen we een man staan wachten en op de vraag of Pasen iets voor hem betekende zei hij: niet meer. We vroegen: “waarom niet meer?” Deze man zei: “moet je maar eens aan mijn zoon vragen” “Waarom aan uw zoon vragen?” “Mijn zoon zit in een rolstoel!” We proefden het intens verdriet van deze man, en onze ogen vulden zich met tranen. Op dat moment viel de bewogenheid van een liefhebbende Vader over ons heen en we vroegen of zijn zoon op de markt was. Dat was niet het geval. We vertelde deze man dat God wil dat we gezond zijn, dat het niet Gods wil is dat zijn zoon in een rolstoel zit. Ondertussen was zijn vrouw bij ons komen staan en volgde het gesprek.
We deelden het evangelie, en legde uit dat de Heere Jezus ook voor onze ziekten gestorven was.
En we mochten vertellen, ondanks dat deze man door dit intense verdriet weggelopen was van God, dat God als zijn Vader op de uitkijk stond in de hoop en verwachting dat zijn zoon en dochter, terug komen naar de Vader, niet om hun een pak op de broek te geven omdat ze Hem de rug hebben toegekeerd, maar omdat Hij ze mist en zo veel van hun houd! We vertelden kort de gelijkenis van de verloren zoon. We vroegen of we bij deze mensen thuis voor hun zoon zouden mogen bidden, om te laten zien dat Jezus leeft, en Zijn Woord echt de waarheid is. De man vertelde, dan moet je wel een eindje rijden hoor! Maar wij mochten hem verzekeren, als jullie het op prijs stellen dat wij voor je zoon komen bidden om hem in de Naam van Jezus uit de rolstoel te halen, dan komen wij naar jullie toe en maakt afstand niks uit! Maar we hebben deze mensen op het hart gedrukt, het is jullie keuze, wij dringen niks op en doen niks tegen jullie wil in. We hebben voor deze mensen mogen bidden en hebben ze een kaartje geven met de gegevens van mijn website en facebook, zodat deze mensen ons altijd kunnen bereiken. Omdat Jezus de Waarheid is, er kracht is in de Naam van Jezus! Kracht voor redding , genezing en bevrijding!
We hebben nog verschillende mensen aan mogen spreken en fijne gesprekken gehad.
Ondertussen waren we nog een zus tegen gekomen die ook aan het delen was.
Ook de andere groepen hebben mooie, fijne gesprekken mogen hebben en de mensen die ze gesproken hebben mogen bemoedigen.

En toen we terug waren op het afgesproken punt, zaten daar nog een broer en zus op het bankje die de oproep gelezen hadden en mee geholpen hebben om het evangelie te verspreiden.
De Blijde boodschap. Een boodschap van redding, bekering, doop, sterven aan jezelf, door te sterven met Christus en op te staan in een nieuw leven met Christus! Compleet vrij van alle banden die ons eerst zo gebonden houden mogen we nu vrij zijn en in vrijheid leven!

We delen deze belevenissen om JOUW! Aan het denken te zetten. Jezus is geen christelijke religie, Hij is de God van hemel en aarde en leeft! Jezus geeft leven!

En misschien denk je: ja- maar ik zie dit niet in mijn leven, ik ken Jezus niet als een God die echte vrijheid geeft, ik hoor nooit Zijn stem, ik weet me niet door Zijn Geest geleid, ik ga zondags twee keer naar de kerk en dat was het!

Voel JIJ! Je nu misschien aangesproken? Wacht niet langer met het komen tot Jezus Christus!
Wij willen JOUW! Graag leren wie Jezus Christus is, en hoe Zijn Woord Zijn kracht doet in JOUW! Leven. Er is 100% vrijheid voor jou! In en door de Heere Jezus Christus!

De enige waarheid = Jezus heeft jou vrijgemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *