Pak je vrijmoedigheid!


PAK JE VRIJMOEDIGHEID! 13-09-2021

Graag deel ik een persoonlijk getuigenis.
Vanmorgen wordt er aangebeld en staan er twee mannen voor de deur.
Ze kwamen de glasvezelkabel aansluiten. Na dat m`n vrouw hun wat te drinken aangeboden heeft, merkt ze naar mij op: ”Wat loop jij nu door de huiskamer te ijsberen!”

“Nou” zei ik, “ik ben opzoek naar mijn vrijmoedigheid om deze mannen van Jezus te vertellen”

Want toen ik mijn tanden aan het poetsen was, bekoop me dat bekende gevoel, het hart klopte in mijn keel, want de Heilige Geest legde in mijn hart, je bent nu toch een dagje vrij en deze (moslim) mannen zijn bij JOUW! Bij de voordeur aan het werk! En je hebt net in Gods Woord gelezen dat op het moment dat Juda op God vertrouwde zelfs vijfhonderdduizend uitgelezen, tot de strijd bekwame mannen op de vlucht sloegen! (2 Kronieken 13:10 t/m 22)

ER STAAN MAAR TWEE MANNEN VOOR JOUW DEUR!

En daar was ik aan het ijsberen, wetende dat ik deze kans NIET voorbij mocht laten gaan.
Dwars door mijn ijsberen heen liep ik naar de voordeur en vroeg aan de man in de gang of hij Nederlands of Engels praatte. Hij zei: ”Nee alleen Grieks” Oké dat is voor mij een beetje lastig, dus liep ik naar buiten naar de `tweede` man. De man spreekt wel Nederlands en ik vroeg hem: ”ken jij Jezus Christus?” Op het moment dat ik dat vroeg, viel de valse schaamte van me af en popelde ik om hem het evangelie te vertellen!
Deze man kende Jezus Christus, maar kende Hem als een groot profeet en niet als God.
Hij vertelde dat moslims een aantal dingen moeten doen om een goed persoon te zijn / worden.
Dus ik vroeg: ”als jullie als moslim die dingen gedaan hebben zijn jullie goed?” Nee, dat was ook weer niet zo. Toen nam ik het gesprek over en vertelde dat Jezus Christus echt goed is! Dat Hij de mensen gelijk is geworden ZONDER de zonde. Dat Hij volledig perfect geleefd heeft in gehoorzaamheid aan de Vader! En Hij voor mijn zonder aan het kruis gestorven is en de straf op die zonde voor mij betaald heeft. Dat door het geloof in Jezus Christus, wij recht staan voor God. En als ik struikel, en mijn zonde belijd en laat, dat ik dan vergeven ben en nog steeds recht sta voor God.

Meteen na mij korte preek vroeg ik: ”mag ik voor je bidden?” Dat was geen probleem. Dus heb ik heel uitdrukkelijk tot de Vader gebeden in de Naam en Door Jezus Christus en gevraagd of Jezus Zijn vrede vandaag in hem legt dat deze man weet, dit is de vrede waar Nicky over gesproken heeft.

Na het gebed heb ik kort mogen vertellen dat Jezus Christus mij genezen heeft van lymfeklier kanker, wij geen schulden hebben en Jezus Christus voor ons zorgt elke dag! Ik heb tegen hem gezegd, ik ben een ervaringsdeskundige, JEZUS LEEFT!

Zo dankbaar! Als we onze vrijmoedigheid pakken, dan legt de Heilige Geest Zelf de woorden in onze mond. Dit is zo gaaf om te ervaren. Van een ijsberende naar vrijmoedigheid zoekende bangerik, naar een vol enthousiaste prediker van de liefde en het volbrachte werk van Jezus Christus!

HEM ALLEEN DE GLORIE! DANK U HEERE JEZUS!

Dit deel ik om JOUW! Te bemoedigen. Pak je vrijmoedigheid, op het moment dat jij van Jezus gaat getuigen opent de Heilige Geest jouw mond! Probeer het uit! Schaam je niet voor Het Evangelie!

De enige waarheid = Jezus heeft jouw vrijgemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *