Twee gesprekken, twee uur verder

Zondag 3September 2017

Om 15.45 waren we terug uit de gemeente en belde ik met een broeder waar en hoe laat we de straat op gingen om de liefde van Jezus uit te delen. Dat was om 16.15 bij de kanovijver te Vlissingen.
Dus snel een bak koffie gedronken en op de fiets naar de kanovijver. We begonnen met gebed en legde deze middag in Gods handen. We mogen en willen gehoorzaam zijn en verwachten het van de leiding van de Heilige Geest.
We begonnen op het scheldeplein en spraken 2 jonge mannen aan. Die bevestigde van Jezus te houden en we hadden een fijn gesprek. We mochten voor deze mannen bidden en danken.

Toen liepen we verder de stad in en m`n broeder zei ”mijn vrede is weg we moeten terug!”
We liepen door een woonwijk en uit een straatje kwam een oudere man lopen. Ik wist meteen die man mogen we aanspreken. Dus sprak ik deze man ook aan en kwam het tot een gesprek. Het bleek al snel dat deze man heel alleen was en weinig bezoek had. Lag ook wel deels aan zichzelf omdat hij het afhield vertelde hij. Maar wij vroegen wat door en deze man genoot zichtbaar van ons gesprek met hem en vertelde van vroeger, zondagschooltijd, zijn studie en baan.
Wij hoefden alleen maar te luisteren. En te luisteren, en te luisteren. Deze man bood ons een bakje koffie aan en na de stad rondgelopen te zijn plofte alle drie vermoeid neer op een terrasje op het bellamypark. Hij vertelde over zijn interesses in pc`s en vond aansluiting bij de broeder die website`s ontwerpt en bouwt.
We hebben 2 uur met deze man van 65 jaar gepraat en vooral geluisterd!
We hebben kort mogen delen dat Jezus van hem houd en aangeboden voor hem te bidden, maar dat wilde hij liever niet, een stukje valse schaamte schatte wij zo in.
Toch konden we deze man nog een visite kaartje meegeven van een gemeente en een visitekaartje met mijn website, facebookpagina en email gegevens.
Deze man kwam uit Westkapelle en beloofde een email te sturen.

We hebben samen voor deze man gebeden op de terug weg naar huis en geloven dat Gods Woord NOOIT leeg zal terugkeren. Maar Gods Woord DOET waartoe het geroepen is!
Wij geloven oprecht dat het zaad wat we gezaaid hebben zal opgroeien!
Wij kunnen en mogen zaaien, God geeft de wasdom!
ALLE EER EN GLORIE AAN KONING JEZUS!

Om 19.30u waren we weer thuis.