Vrijheid festival te Gent

Uitgenodigd door een Belgische broeder om te evangeliseren op het vrijheid festival in Gent.
Een paar hoogtepunten.

Een dame was op zoek naar waarheid en geen surrogaat, we mochten vertellen dat Jezus de weg, WAARHEID en het leven is. Ze begreep het feit over het zonde probleem en de vergeving in en door Jezus. Lenneke kon haar een N.T. geven en mochten voor haar bidden.

Een man die bij het station stond, ‘moest’ ik aanspreken en… raak! Deze man was zo verdrietig en teleurgesteld in Jezus omdat hij pas zijn zus heeft verloren aan L.S. Hij zei veel voor haar gebeden te hebben. We konden naast hem staan en meelijden, en hebben proberen te vertellen dat ziekte en sterven aan ziekte niet van God komt. Kon mijzelf als voorbeeld neerzetten. Toen de vraag, waarom is mijn zus dan wel overleden? Heb hem gezegd dat ik dat moeilijk kon beantwoorden omdat ik hem en zijn zus niet kende. We konden over Jezus vertellen maar, merkten dat hij het er erg moeilijk mee had. Toen we voor hem wilde bidden moest hij met de trein mee.

Maar onze broer Frederick is echt een evangelist hoor! Had een prachtig en open gesprek met een jonge man en kon het hele evangelie delen. Ook in een gesprek met een Spaanssprekende man, die gelukkig redelijk Nederlands kon, begon ik met de vraag: wat is echte vrijheid? De man kon daar geen duidelijk antwoord op geven, en na wat gegis en dingen die misschien vrijheid zouden kunnen zijn zoals keuzevrijheid, democratie, enz. mocht ik hem De vrijheid vertellen: Jezus Christus. Maar dat wimpelde de man af als religie en de keuze van wat je wil geloven. Waar men in kiest om te geloven, geeft de persoon vrijheid. Nu daar haakte Frederick op in en ontstond er een heel gesprek over wie is, wat is Jezus. Wat is God? Het was mooi om te zien hoe de man in rondjes bleef beredeneren en Frederick in een nog groter rondje erom heen redeneerde. Met de niet mis te verstane boodschap, Jezus komt terug om te oordelen, heb jij dan voor Hem gekozen of word je door Jezus geoordeeld? Deze man was duidelijk aan het denken gezet.

En zo waren de gesprekken diep met Jezus als centraal punt. Zo gaaf! Het was echt fijn om onze broer Frederick op zijn eigen terrein te leren kennen, nu hebben we nog een sterkere band met hem ontwikkeld en houden we nog meer van hem. God is goed en zeer te prijzen! Hem komt toe alle eer en glorie. Nu en tot in alle eeuwigheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *