Wandelen in de kou

Straatevangelisatie Vlissingen. 10-01-2021
Graag deel ik met jullie de paar ontmoetingen die een broeder en ik hadden op de boulevard in Vlissingen.
We hadden allebei het brandende verlangen om weer de straat op te gaan om de liefde van de Heere Jezus met de mensen op straat te delen, zeker in deze spannende en voor veel mensen, moeilijke tijden.
We spraken bij mij thuis af en na kort gebabbeld te hebben, hebben we voor de ontmoetingen van vanmiddag gebeden. En gevraagd om leiding en wijsheid van de Heilige Geest.

We parkeerden de auto onder aan de boulevard en liepen dik aangekleed, op het gemakje de boulevard over. Na een paar honderd meter spraken we een man aan die diep verzonken over de zee aan het staren was. Deze man gaf aan mee te moeten in de stroom van het Coronavirus en het vaccineren. Op de vraag of hij gelovig was antwoordde hij ontkennend en gaf aan ieder heeft zijn eigen overtuiging. Hij gaf aan dat ook ander mensen sterven voor hun hun geloof. Waar wij op antwoordde dat het verschil met het christelijk geloof is dat de discipelen stierven voor hun geloof wat ze gezien hadden. (ze hadden met Jezus gewandeld).
Deze man herhaalde dat iedereen zijn eigen geloof heeft en zo gingen wij uit elkaar. Hopelijk is deze man aan het denken gezet.

Nog een paar honderd meter verder zat een man op een bankje met een hond aan de lijn.
Ook deze man spraken we aan en deze man gaf aan weinig te merken van belemmeringen i.v.m. het Coronavirus. Hij oogde opgewekt en zelfverzekerd. We legden uit dat we met de mensen in gesprek gingen om de liefde en rust van Jezus te delen, en dat juist in deze moeilijke tijden Jezus ons rust en vrede geeft. deze man gaf aan gelovig te zijn en alle rangen en standen in het katholieke geloof beoefend te hebben, en ieder zijn eigen geloof heeft.
Op de vraag of hij geloofde dat er wat moest zijn tussen hemel en aarde antwoordde de man:” ik vraag me meer af wat er tussen de mensen is”.

We liepen rustig verder en zagen weer een man zitten op een bankje. We vroegen hem hoe het met hem ging. Hij vroeg of het in het Engels kon. Natuurlijk schakelden we over in het Engels, en de man antwoorde dat het goed ging. Hij was hier op vakantie en kruiste Nederland door. In het gesprek werd het duidelijk dat deze man katholiek was, en in God geloofde. Op de vraag of hij ook de Heilige Geest ontvangen had, antwoorde hij ontkennend. Wij legde vanuit de Bijbel uit wat wij bedoelde en de man begreep onze vraag en uitleg. Op de vraag of wij voor hem mochten bidden om de Heilige Geest te ontvangen, zei hij:” liever niet” We legde de man uit dat hij ook thuis in zijn eigen stille tijd aan God kon vragen om de Heilige Geest en die dan ook zal ontvangen. Het was een open en eerlijk gesprek.

We sloegen links af en liepen samen met een jonge man richting de stad. We vroegen hem (in het Engels) hoe het ging, en de jongen vroeg:” spreken jullie ook Nederlands?” We moesten lachen en het `ijs` was meteen gebroken. Deze man rookte een joint en gaf aan een beetje stoned te zijn.
Tijdens het gesprek gaf deze man aan meer in Lucifer geïnteresseerd te zijn dan in Jezus.
Dit omdat de man maar een keer leefde en alles uit het leven wilde halen wat er te halen val, en dat lucifer hem daar wel bij zou helpen. We vroegen de jongen of hij had nagedacht wat lucifer dan van hem zou verwachten in ruil voor dat leven. Zo praatten we nog even verder en uiteindelijk hebben we hem verteld dat hij eens een filmpje moest opzoeken op YouTube met het getuigenis van ex satanisten. We hebben hem duidelijk verteld dat Jezus van hem houd. Hopelijk blijft dat hangen.

Ondertussen rechtsaf de stad in geslagen en ontmoeten we twee jonge mannen. We raken aan de praat en een van die jonge mannen begint zelf over het geloof. Het gaat over Corona, vaccinatie oudere mensen, collega`s, werk, en over het teken van het beest. Ook 666 komt ter sprake. Deze man blijkt behoorlijke kennis van de Bijbel te hebben en dat maakte het gesprek zeer interessant.
Ook komt het onderwerp Heilige Geest ten sprake. We leggen deze jongen uit dat de heilige Geest o.a. kracht geeft om zonden te weerstaan, en doen dit met voorbeelden uit onze eigen leven.
Ook vragen we deze jonge man of we met hem mogen bidden. Hij gaf aan daar nog niet aan toe te zijn. We vertelden hem dat hij ook thuis met God kon praten en vragen om de Heilige Geest.
Ook kwamen onderwerpen als vergeving van zonden en heilig leven aan bod.
Na dit gesprek begonnen we het echt wel een beetje koud te krijgen en zijn we terug gelopen naar de parkeerplaats en naar huis gereden.

Het waren een paar fijne gesprekken, waar de mensen die we gesproken hebben, ze waren open en eerlijk. We hebben het zaad van het Woord geplant en vertrouwen er op dat de Heilige Geest de wasdom geeft.

God is altijd goed, altijd is God goed!

De enige waarheid = Jezus heeft jou vrijgemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *