Gezegden en uitspraken V

Veel kerken in Amerika bieden een nieuwe religie aan, die geen hel predikt en geen heiligheid verlangt. Het is een mank lopend christendom, zonder ruggengraat. Dat nalaat om te confronteren met zonde, uit angst veroordeelt te zijn. Het evangelie dat verkondigt dat alles goed gaat is een evangelie zonder potentie. We maken ons meer druk over de acceptatie van mensen dan om het behagen van God. ~ Thomas Trask ~

Voordat we zuiver kunnen zijn en klaar om de leiding aan Hem over te geven, moeten het zelfonderzoek, het eren van het zelf, het belang scheppen in ons zelf, het zelfmedelijden, de zelfgerechtigheid, het eigenbelang, het in de schijnwerpers zetten van het zelf, het bevredigen van het zelf en alles wat er nog meer van het zelf kan bestaan gedood worden.
~ Leonard Ravenhill ~

Velen zijn de gezegende aanwezigheid van God verloren, maar weten dit niet. Ze hebben God uitgedaagd om zich van hen terug te trekken, maar zijn niet gevoelig voor hun verlies en klagen hier niet over. Hun zielen worden zwak en kwijnen weg. Hun gaven verdwijnen. Zij krijgen weerstand, maar verbinden dit niet aan de juiste oorzaak. Ze zijn zich er niet van bewust dat God hen verlaten heeft en zorgen er niet voor om zichzelf met Hem te verzoenen of weer in Zijn gunst te komen.
~ Matthew Henry ~

Veel christenen baden zich in een warm bad van religie en zullen wakker worden in de vlammen van de hel.
Nicky Moolenaar

Verlossing zonder openbaring leidt naar regressie (achteruitgang) terug naar slavernij.
Jonathan Chan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *