Het huwelijk, wat Gods woord hier over zegt.


Vandaag de dag is scheiden net zo normaal als trouwen.
Bijna 40 procent van de huwelijken strandde de afgelopen jaren in een echtscheiding.
Bron:bnnvara.nl

Het huwelijk is de hoeksteen van de samenleving, zeker in christelijke kringen. Toch komen echtscheidingen vaker voor in conservatieve christelijke kringen, dan in atheïstische.
Bron: trouw.nl Nienke Schipper 5 november 2013, 15:00

Conclusie
Er zijn een aantal dingen die opvallen wanneer je statistieken met betrekking tot echtscheidingen in Nederland bekijkt. In de loop der jaren is het echtscheidingspercentage aan de ene kant flink gestegen. Aan de andere kant is de gemiddelde duur van huwelijken en de gemiddelde leeftijd waarop men gaat scheiden fors omhoog gegaan. In de cijfers met betrekking tot echtscheidingen per gemeente van de afgelopen tien jaar zijn grote verschillen zichtbaar. Wel is het zo dat het aantal gescheiden inwoners in vrijwel alle gemeenten is gestegen.
Bron:online scheiden.nu 16 Januari, 2020/Door Anja van der Graaf

Bij het lezen van deze berichten slaat de angst ons om het hart. Het huwelijk is de hoeksteen van de samenleving, blijkt toch niet zo te zijn. We kunnen verzanden in veel vragen over het hoe en waarom. Maar in deze studie willen wij je meenemen naar wat het Woord ons zegt over het huwelijk. Hoe heeft God Zelf het huwelijk bedacht en neergezet? We slaan de Bijbel open en ontdekken Zijn waarheid aangaande het huwelijk.

Het huwelijk is een verbond
Het Joodse huwelijk
De scheidbrief
Gescheiden! en nu?
Wat is het verschil tussen overspel en hoererij?
De relatie tussen man en vrouw in het huwelijk volgens Bijbels perspectief.
De relatie tussen man en vrouw in het huwelijk volgens Bijbels perspectief(slot)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *