Tatoeage tot eer van God!?-6

Nee niet de meningen van christenen maar Gods waarheid moet gehoord worden!

We hebben de afgelopen 5 posten stilgestaan bij de herkomst van de tatoeage.
En we hebben ontdekt dat de bron waar de tatoeage uit ontstaan is een vuile bron is.
De bron van onze tegenstander. De mensenmoordenaar van het begin!

Jullie zijn uit de vader de duivel, en wilt de begeerten van je vader doen; die was een mensenmoordenaar van den beginne, en is in de waarheid niet staande gebleven; WANT GEEN WAARHEID IS IN HEM. Wanneer hij de leugen spreekt, zo spreekt hij uit zijn eigen; want hij is een leugenaar, en de vader van de leugen. Johannes 8:44

MAAR WAT OVER DE TATOEAGE VAN VANDAAG?
Ja, maar mijn tatoeage is een onschuldig plaatje, zonder betekenis.
Mijn tatoeage herinnerd mij aan mijn man, vrouw, kind opa, oma… enz.

Natuurlijk denken sommigen. . . Zeker, in het verleden waren tatoeages gekoppeld aan criminelen, verdorvenheid en immoreel gedrag – maar vandaag niet meer!

Tegenwoordig wordt de tatoeage gedragen door beroemdheden, sporters, politici en zakenmensen. Het is gedecoreerd in modieuze boeken en sportbladen. Er zijn absoluut geen gegevens om zelfs maar op afstand te suggereren dat tatoeages gekoppeld zijn aan crimineel of immoreel gedrag. Nee Nicky we zijn het niet met je eens! Tatoeage van vandaag is high-fashion en cool!

OH. . . DENK JE DAT DAT ECHT ZO IS?
Een zeer uitgebreide studie en analyse van tatoeages is onlangs in april 2001 gepubliceerd. De studie werd uitgevoerd door Dr. Timothy Roberts, een kinderarts van het kinderziekenhuis van de universiteit van Rochester. De gedetailleerde analyse is afkomstig uit een onderzoek onder 6072 jongeren van 11 tot 21 jaar. Uit de hele Verenigde Staten. Van alle verschillende etnische groepen. Van alle economische en sociale achtergronden. Met andere woorden, er werden voor het onderzoek zeer grondige en betrouwbare datamodellen geconstrueerd. In feite is deze studie waarschijnlijk de meest uitgebreide en overtuigende analyse van ooit uitgevoerde tatoeages.

Volgens de studie hebben de getatoeëerde jongeren van vandaag:

Hebben bijna vier keer meer kans om deel te nemen aan geslachtsgemeenschap
Meer dan twee keer meer kans om alcoholgerelateerde problemen te ervaren
Bijna twee keer meer kans om illegale drugs te gebruiken
twee keer meer kans om gewelddadig gedrag uit te drukken
twee keer meer kans om te stoppen met de middelbare school

Dr. Roberts, schrijft in de “conclusie” van de studie dat tatoeages ” sterke associaties hebben met risicovol gedrag bij adolescenten” ( Adolescentie is de overgang in de ontwikkeling tussen de jeugd en volledige volwassenheid, hetgeen een periode representeert waarin een persoon biologisch, maar niet emotioneel volgroeid is. De leeftijden die beschouwd worden als onderdeel van de adolescentie verschillen per cultuur.)

Conclusie: Permanente tatoeages hebben sterke associaties met risicovol gedrag bij adolescenten. De aanwezigheid van een tatoeage tijdens het onderzoek van een adolescent moet aanleiding geven tot een diepgaande beoordeling van risicovol gedrag. ‘
(Timothy A. Roberts, MD en Sheryl A. Ryan, MD, Tatoeëren en risicovol gedrag bij adolescenten , Afdeling Adolescent Medicine, Strong Children’s Research Center, University of Rochester School of Medicine, Rochester, NY)
Het is de moeite waard om te vermelden dat Dr. Roberts zelf een tatoeage heeft. En vóór de studie geloofde Dr. Roberts dat mensen met tatoeages onterecht stereotypeerden. Een van zijn doelen van de studie was om dat punt te bewijzen! Na de overweldigende resultaten gaf dr. Roberts toe: “Ik was meer dan een beetje verrast door het resultaat.”
Na het evalueren van de gegevens, zegt Dr. Roberts: “Een tatoeage is een teken dat artsen, ouders, leraren zouden moeten vragen over het gedrag van de tiener.”

MAAR WAS JEZUS ZELF OOK NIET EEN REBBEL?
Ik hoor deze “rebellenpartij” van christenen:

“Hé joh, ja man, ik ben een rebel net als Jezus, ja, hij was de echte rebel.” Hij rebelleerde tegen het systeem, man, ja, hij is de ultieme rebel. Man, daarom, dat is waarom ik draag mijn tatoeages – ik rebelleer tegen het systeem.”

Zwaar getatoeëerd, Sonny van de “Rastafarianism-Christianity ” punk-rap-metal rockband POD beweert dat Jezus Christus de eerste rebel was – en de “eerste punk-rocker”!

“Wij geloven dat Jezus de eerste rebel was, hij was de eerste punkrocker die tegen de rest in ging”
Sonny, POD

Laten we eerst even iets recht zetten! De Heere Jezus Christus was geen REBEL! De Bijbel is daar heel duidelijk over. De Heer Jezus Christus was GEHOORZAAM tot in de dood- zelfs de dood van het kruis!
En in gedaante gevonden als een mens, heeft Hij Zichzelf vernederd, GEHOORZAAM geworden zijnde tot den dood, ja, den dood van het kruis… Philippenzen 2: 8

Zelfs in de hof van Gethsemane, wetend dat elke goddeloze, afschuwelijke zonde die in de geschiedenis was gepleegd, op Hem zou worden gefocust (2 Korinthe 5:17), wetend dat Hij de beker van de toorn van God ging drinken, en in grote pijn, Zijn zondeloze zweet liet als het ware grote bloeddruppels vallen – zelfs dan, Goddank, Bad Hij … “Niet mijn wil, maar Uw wil zal gebeuren!”

Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel; het oude is voorbijgegaan, ziet, het is alles nieuw geworden. 2 Korinthe 5:17

JA! De Heer Jezus Christus was ‘tegen’ de wereld en het systeem – maar het was omdat de wereld de REBEL is! – niet de Heer Jezus Christus. Godzijdank – Hij was WAARLIJK ( = ECHT ) de wil van God!

Mijn vriend, vriendin ben je niet blij dat Jezus Christus GEEN rebel was. Dat hij GEHOORZAAM was aan de wil van zijn Vader. Als Jezus Christus had gerebbeleerd, één seconde, één gedachte, één zonde, zou er geen hoop geweest zijn! Ben je niet blij dat Jezus Christus zo veel van je hield dat hij voor jou stierf op Golgotha?

Bronnen: De Bijbel en Ferry watkins van Dial- Truth- Ministries.

De enige waarheid = Jezus heeft jou vrijgemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *