Zegeningen die ons begrip te boven gaan

Een van de meest gehoorde zinnen in de kerk is: “God beantwoordt het gebed!” Maar dat is slechts de helft van de waarheid. De hele waarheid is: “God overwint het gebed!”

Neem bijvoorbeeld de kinderen van Israël. In wezen profeteerde Hosea tegen Israël: “Je bent teruggevallen maar je bent nog steeds Gods volk. Keer nu terug naar de Heer en bid. ‘

“Neem woorden met je mee en keer terug naar de Heer. Zeg tegen hem: ‘Neem alle ongerechtigheid weg; ontvang ons genadig ‘”(Hosea 14: 2). Hun gebed was eenvoudig; alles wat Israël God vroeg te doen, was genade met hen. God antwoordde: ‘Ik zal hun terugval genezen, ik zal hen vrijelijk liefhebben, want mijn woede is van hem afgewend. Ik zal als de dauw zijn voor Israël; hij zal groeien als de lelie, en zijn wortels verlengen als Libanon. Zijn takken zullen zich uitbreiden; zijn schoonheid zal zijn als een olijfboom en zijn geur als Libanon ‘(Hosea 14: 4-6).

De dauw van de hemel is de aanwezigheid van de Heer. Tot nu toe was er droogte; alles stierf omdat Gods gunst was weggenomen. Maar nu, vanwege oprecht berouw en een oprecht gebed, zei God dat hij het leven aan alle kanten zou laten ontspringen. Israël zou niet alleen vergeven worden, maar ook nieuw leven ingeblazen. Ze zouden groeien, goed wortel schieten, zich verspreiden en gedijen. Het enige waar ze om vroegen, was genade, vergeving en acceptatie. Maar God opende de vensters van de hemel en goot die zegeningen uit waarop ze niet eens durfden te hopen. God beantwoordde hun gebed grotendeels!

Geliefden, God heeft hetzelfde voor jou gedaan. Toen je je bekeerde, was alles wat je God vroeg, een rein hart, vergeving en vrede. Maar kijk eens hoe hij je heeft geantwoord. Hij gaf je een hongersnood en een honger naar meer van Jezus. Hij gaf je ogen om te zien, oren om te horen en een liefde voor hem en zijn volk.

Jezus is je ochtenddauw geworden en hij geeft je ziel dagelijks water met zijn Woord. Je groeit – niet dood of sterft – en leeft heel erg in hem. Hallelujah!

David Wilkerson (1931-2011)
27 december 2019

Zie originele link:
Zegeningen die ons begrip te boven gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *