Paarse vrijdag, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van God!


Wat is Paarse vrijdag?
Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Paarse Vrijdag ontstond naar het voorbeeld van Spirit Day in de Verenigde Staten, die eerder in 2010 voor het eerst plaatsvond als uiting tegen het pesten van lhbti-jongeren. In de VS en Canada vindt deze dag plaats op de derde donderdag van oktober.

De kleur paars en de in Noord-Amerika gebruikte naam Spirit Day zijn ontleend aan de paarse baan van de regenboogvlag van de homobeweging, die spirit (karakter) symboliseert.

En Paarse vrijdag in Nederland?
In Nederland werd Paarse Vrijdag voor het eerst gehouden in 2010, op initiatief van Nazmul Zaman, die op zijn school, de Piter Jelles scholengemeenschap op een positieve manier seksuele en genderdiversiteit zichtbaar wilde maken, en steun wilde bieden aan lhbt-jongeren. Sindsdien wordt deze dag georganiseerd door het netwerk van Gender & Sexuality Alliances (GSA) van lhbti-belangenorganisatie COC.

Paarse Vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor lhbti-jongeren zijn. De helft van alle middelbare scholieren heeft moeite met openlijke uitingen van homoseksualiteit. Lhbti-jongeren vinden school minder leuk, ze spijbelen vaker, ze vinden de onderlinge sfeer in de klas (en hun eigen positie hierin) minder goed, ze hebben een minder goede band met hun docenten en 51% van hen die uit de kast zijn, zijn het afgelopen jaar gepest of hebben te maken gehad met negatieve reacties rondom hun geaardheid.

Ook in Nederland is suïcide onder lhbti-jongeren een probleem. Het aantal lhbti-jongeren dat weleens een zelfmoordpoging heeft gedaan, ligt bijna vijfmaal hoger dan onder heterojongeren.Er is een wetenschappelijk aangetoond verband tussen pesten en hoge suïcidecijfers onder lhbti-jongeren.

Bij de eerste keer in 2010 deden 150 scholen mee, dat aantal verdubbelde in 2011. In 2012 werd tijdens Paarse Vrijdag op 450 van de 680 middelbare scholen in Nederland opgeroepen om paars te dragen als uiting tegen homo- en transfobie. Ook werden er 120.000 paarse polsbandjes uitgedeeld en voorlichting- en/of promotiefilmpjes vertoond. In 2013 deden 500 van de 680 middelbare scholen mee aan Paarse Vrijdag, in 2014 meer dan 500 van de ongeveer 700.

Paarse vrijdag komt uit de Verenigde Staten!
De Amerikaanse Spirit Day ontstond in 2010 op initiatief van de Canadese studente Brittany McMillan, die haar solidariteit wilde tonen nadat er in de media in de Verenigde Staten veel aandacht was geweest voor zelfmoorden onder homojongeren.

In de VS wordt op Spirit Day door naar schatting enkele miljoenen mensen iets met de kleur paars gedragen als uiting tegen pesten. Hier wordt het evenement gecoördineerd door homobelangenorganisatie GLAAD. Deze maakte bekend dat in 2012 onder meer de zes grootste Amerikaanse sportkoepels, zoals de The National Basketball Association (NBA), National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL) aan het evenement meededen. Ook dragen op Spirit Day een reeks bekende sterren uit Hollywood paars, worden gebouwen paars uitgelicht en besteden televisie- en radioprogramma’s er aandacht aan.

De voorgaande tekst heb ik gekopieerd van WikipediA.nl
De vrije encyclopedie

Nu rijst bij jouw de vraag; ben jij tegen homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders?

Nee, ik ben niet tegen de persoon in kwestie zelf, maar de levensstijl van deze personen druist regelrecht tegen Gods wil in en daar kan, mag en wil ik het NIET mee eens zijn!

homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders, zijn ook mijn naasten, en ik heb de personen lief, maar hun levensstijl is een levensstijl uit het hart van de tegenstander van God en daar kan, mag en wil ik geen gemeenschap mee hebben.

wat zegt de Bijbel dan over homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders?

Alleen sex tussen man en vrouw.
Genesis 1:27 en 28; Leviticus 18:22 Spreuken 5:18 en 19

Veroordeelt alle seks buiten een huwelijk tussen man en vrouw, of het nu gaat om homoseksueel of heteroseksueel gedrag 1 Korinthe 6:18

Gods Woord zegt; dat ‘mannen die bij mannen liggen (…) Gods koninkrijk niet zullen beërven’ 1 Korinthe 6:9 en 10. Dit principe geldt ook voor vrouwen (Romeinen 1:26).

kan Homoseksualiteit aangeboren zijn?
Gods Woord is daar niet heel duidelijk, uitgesproken over maar zegt wel dat we allemaal geboren worden met de neiging Gods wetten, Wil te overtreden.
Romeinen 7:21-25

Is Homoseksualiteit een ziekte?
Nee! Het is een keuze!
Gods Woord zegt: “Maak dus voorgoed een einde aan aardse praktijken als ontucht, onzedelijkheid, hartstocht, slechte verlangens en hebzucht” Kolossenzen 3:5.

Het ligt op mijn hart om vandaag deze waarheid met jouw te delen. De wereld om ons heen heeft vandaag een statement neergezet, en ik zet daar Gods Waarheid tegenover!

Hoewel de Bijbel duidelijk maakt dat homoseksueel gedrag onaanvaardbaar is, wordt homohaat of homofobie niet goedgekeurd. volgelingen van Jezus krijgen juist de raad respect te hebben voor iedereen! 1 Petrus 2:17

De enige waarheid = Jezus heeft jouw vrijgemaakt!

2 reacties op Paarse vrijdag, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van God!

 1. andrea schreef:

  sorry ben gewoon boos

  • Nicky schreef:

   Beste Andrea,

   Dank je wel voor je reactie. Je eerste reactie heb ik (moeten) verwijderen i.v.m. de grove taal die je daar in gebruikt. Wij begrijpen je frustratie die om kan slaan in woede maar laten we met respect met elkaar omgaan. Dat je boos bent is een reactie op het stuk dat je gelezen hebt. Daar stellen we kort aan de orde dat jij zelf verantwoordelijk bent voor wie je bent. En dat legt de vinger op de zere plek. Je kan je niet verontschuldigen met het feit dat je nu eenmaal zo bent, jij hebt die gevoelens en daar geef je aan toe, dat vind je prima. Natuurlijk is dat jouw keus en die respecteren wij, maar het is ongehoorzaamheid aan God en zijn Woord en daar mag en wil ik niet omheen. Maar ook voor jouw staat het hart van God open en gaat Zijn liefde naar JOUW uit, Zijn armen zijn wijd uitgestoken naar jouw toe om jou in Zijn armen te sluiten. Zodat ook jij een nieuwe schepping mag worden tot eer en glorie van de Heere Jezus! (2 Korinthe 5:17) Jezus houd van Jou en wil jouw God zijn! de vraag aan jou is, wil jij Zijn kind (volgeling) worden?

   Hartelijke groeten en Gods zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *