Christen worden betekent: Je zonden worden vergeven

Ik ben er zeker van dat je dit al je hele leven gehoord hebt. Ik heb dit zelf ook veel onderwezen: ‘Dat je christen wordt betekent dat je zonden vergeven worden’.

Dit is niet helemaal verkeerd, maar toch is het een leugen omdat het tekortschiet aan de hele waarheid. Een halve waarheid is een leugen. Redding is namelijk veel meer dan dat alleen maar je zonden vergeven zijn. Jezus zei het zo:
Johannes 10: 10 ; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed.

De reden waarom Jezus kwam, was om jou Leven te geven. Het was niet uitsluitend om je zonden te vergeven. Je kan het als volgt bekijken:
Je hebt de secundaire reden waarom Hij kwam en
Je hebt de primaire reden waarom Hij kwam.

De vergeving van je zonden ligt in die secundaire reden. Dat is ook zeker wel belangrijk. Ik wil de waarde daarvan absoluut niet geringschatten. Hij vergaf je zonden echter om het belangrijkste, primaire werk aan jou te kunnen verrichten. Dat werk is dat Hij jou Zijn Leven geeft.
Johannes 10: 10 ; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben.

Een christen worden betekent dat jouw leven en dat van Jezus Christus samengesmolten zijn tot Eén. De Bijbel tekent dit als volgt:
Handelingen 17: 28 In Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij,

Volgens mij is de reden dat er zich zoveel geestelijk zwakke christenen in de kerk bevinden: dat ze wel weten dat hun zonden vergeven zijn, maar nu nog alleen wachten om naar de hemel te gaan. Als we echter de totale waarheid van het blijde nieuws doorkrijgen dat redding inhoudt dat wij het Leven van Christus hebben ontvangen, dan worden we bekrachtigd en toegerust tot het overwinningsleven.
Johannes 10:10; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben.

Dat is de wandel in genade. Dat is overwinningsleven. Het is dus een halve waarheid en daarmee een leugen als we zeggen dat christen worden inhoudt dat onze zonden vergeven worden.

De Bijbel leert dat als we christen worden we het Leven van Jezus Christus ontvangen. Dat is de waarheid van genade en dat is de waarheid die ook werkelijk bevrijdt in jouw wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *