is dat Christus de eerste plaats in jouw leven wil innemen

is dat Christus de eerste plaats in jouw leven wil innemen.

Het geraffineerde van deze leugens maakt ze zo gevaarlijk. ‘Christus, die de eerste plaats in jouw leven wil innemen’, dat klinkt toch echt als een verklaring die wel waar moet zijn. Vind je ook niet? Het is echter niet waar. Het is een leugen.

De vraag is wat we bedoelen met de uitspraak dat Christus de eerste plaats in ons leven wil innemen. De vraag die daarop hoort te volgen is: ‘Wat of wie neemt de tweede plaats in en wie komt op de derde plaats?’

De werkelijkheid is dat Christus niet de allereerste plaats in je leven kan innemen omdat Hij jouw Leven is. Hij is het wezen van jouw leven.

Bekijk het eens op de volgende manier. Lichamelijk zou jij totaal geen leven bezitten als je bloed niet voortdurend door je lichaam zou worden gepompt. Jezus Christus is voor jouw geestelijk leven precies hetzelfde als wat het bloed lichamelijk voor jou is. Hij is het leven.

Christus is niet alleen maar in je leven. Hij is je leven.
kolossenzen 3:4 Christus …. , die ons leven is,
Handelingen 17:28 In Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij,
Filippenzen 1:21 Te leven is mij Christus.

Christus wil dus niet alleen maar de eerste plaats in je leven innemen. Christus is de inhoud en het wezen van alles wat jou aangaat en in jou leeft.

Ik zal een voorbeeld geven. Ik had zelf zo’n lijstje waarbij ik aangaf dat Christus op de eerste plaats moest staan. Daarna op de tweede plaats kwam dan je gezin. Op de derde plaats kwam dan je carrière.

Wat hier echt fout aan is, is dat het Jezus op een lijstje plaatst. Dat is beledigend voor de Zoon van God, dat Hij op een lijstje terechtkomt tussen allemaal andere zaken in ons leven.

Nee, Jezus is het wezen van ons leven. Hij is zelf het leven van ons gezin. Hij is het leven van onze carrière. Hij is het leven van onze hobby’s. Hij is het leven van onze financiën. Jezus Christus is Leven!

Als wij dus stellen dat Christus nummer 1 moet zijn of dat Hij op de allereerste plaats komt in je leven, dan klinkt dat wel goed. Maar zie je niet dat het ronduit een leugen is? De Bijbel leert namelijk dat Hij niet op de eerste plaats wil staan.

De Bijbel leert dat Jezus Christus ons leven is. Dat is een waarheid die ons werkelijk bevrijdt van de leugen en ons in staat stelt om in vrijheid te wandelen in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *