is dat God ons ziet door Jezus Christus

Wat hierin zit ingesloten is de gedachte dat Jezus een soort filter zou zijn dat ervoor zorgt dat God niet te zien krijgt hoe slecht en zondig we feitelijk wel zijn. Ik kan me nog herinneren dat we vroeger als kinderen dat oude wachtwoordspelletje speelden. We hadden een soort enveloppe met een doorzichtig rood papier ervoor. Je schoof dan de kaart met het wachtwoord in die enveloppe. Op die kaart zelf kon je helemaal geen wachtwoord ontdekken. Pas als je de kaart in die enveloppe stopte filterde dat rode doorzichtige papier het rode van de kaart weg. Hierdoor kon je dan ineens het wachtwoord aflezen.

Dat rode papier filterde al het rode op die kaart weg. Volgens velen ziet God ons ook zo. Ze denken dat we nog altijd zondaren zijn en dat we nog helemaal bedekt zijn met zonden. God kijkt echter, volgens hen, naar jou door Jezus en omdat Hij door Jezus Christus naar jou kijkt kan Hij de zonden, die er wel degelijk zijn, niet zien.

Stel dat Hij, volgens dit idee, op een keer eventjes maar om Jezus heen zou kijken en dus jouw werkelijke ik zou zien, o jongens, dan zou Hij toch iets walgelijks zien! Dat is echter helemaal niet waar! God bekijkt jou niet door Jezus Christus! God ziet jou in Jezus Christus en Jezus Christus in jou! Wij zijn namelijk Eén!

Er staat geen vies, zondig mannetje achter Christus verstopt! Jezus Christus heeft ons gereinigd en al onze zonden zijn weggedaan! Hij heeft Zich helemaal samen met ons één gemaakt! Nu zijn we dus één met Hem en dus ook absoluut rechtvaardig!

God ziet ons niet slechts als rechtvaardigen omdat Hij door Jezus heen naar ons kijkt. God ziet ons en Hij ziet Jezus als één en dezelfde. Wij zijn namelijk ook één met Hem en Hij is één met ons. Ik wil daarmee niet beweren dat wij vergoddelijkt zijn of dat wijzelf Christus zijn. Ik stel wel dat we één met Hem zijn. We zijn onafscheidelijk verbonden. We zijn nu rechtvaardig door Zijn leven in ons.

De leer dat God ons ziet door Jezus Christus is dus een leugen en het brengt je uiteindelijk tot de conclusie dat je toch nog altijd een zondig mens bent, waarbij je Jezus dan bedankt omdat Hij dat zo goed voor de Vader verborgen weet te houden. Dat is een leugen die je gevangen neemt en je ook nog eens een smerig gevoel van binnen geeft. Als je je zo voelt en dat dan ook nog gelooft, moet je eens opletten waar je gedrag dan op gaat lijken!

De waarheid is dat jij Gods rechtvaardigheid bent in Christus! Als we dat geloven, dan is dat een waarheid die ons in de vrijheid plaatst in onze eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *