is dat het antwoord op de problemen van ons land is de terugkeer naar Gods wetten

Het klinkt prachtig en het wordt ook vanaf vrijwel alle preekstoelen in Noord Amerika verkondigd. De realiteit is echter dat de terugkeer naar Gods wetten niet het antwoord op onze problemen is.

In feite stelt de Bijbel zelf al dat de wet niet gegeven is om daar al onze problemen mee op te lossen.
Romeinen 5:20 De wet is er bijgekomen, opdat de overtreding zou toenemen;

De wet van God doet de overtreding dus helemaal niet afnemen. Het zorgt er niet voor dat de zonde verdwijnt. Gods wet stimuleert de zonde. Zoek zelf dit bovenstaande vers maar eens op in je eigen Bijbel. Bekijk dan ook gelijk het volgende vers eens goed.
Romeinen 7:5 Toen wij in het vlees waren, werkten de zondige hartstochten, die door de wet geprikkeld worden, in onze leden, om voor de dood vrucht te dragen;

Daar staat toch onomwonden dat de zondige hartstochten door de wet geprikkeld worden. De wet van God is dan ook niet het antwoord voor ons volk, trouwens voor geen enkele beschaving.

Het antwoord is niet dat we tot de wet van God terugkeren. Het antwoord op de nood van onze beschaving is dat we ons tot Jezus Christus richten. De wet van God was erop gericht dat we met de neus op onze zondigheid gedrukt zouden worden en dat we op Christus gewezen werden.

Het antwoord is dus Jezus zelf en niet de wet van God. Het hele idee dat het antwoord op de nood van ons volk ligt in de terugkeer tot de wet van God is puur een leugen. Het misleidt ons. Nee, het antwoord op de nood van ons volk is dat we onze aandacht op Jezus Christus mogen richten.

We mogen Hem aanroepen in geloof en berouw. Als we dat doen mogen we zeker weten dat Hij ons opricht en ons bevrijdt. Dat is een waarheid die ons bevrijdt in onze eigen wandel in genade.

2 reacties op is dat het antwoord op de problemen van ons land is de terugkeer naar Gods wetten

  1. Johne250 schreef:

    Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy dfedcefgeged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *