is dat het beter zou zijn om voor Christus op te branden dan dat je helemaal wegroest.

O, wat klinkt dat toch edelmoedig! Je zou er bijna complimentjes voor gaan geven. Mensen die zichzelf zo volkomen aan Christus uitleveren dat ze helemaal opbranden!

Ik heb dat ook verkondigd. Ik leerde dat het belangrijk was om je hele leven er zodanig op te richten om Jezus Christus te dienen dat je uiteindelijk helemaal opgebrand bent, dat er ook echt helemaal niks meer van je over is om Hem nog te geven. Ja, dat klinkt natuurlijk enorm goed en vroom.

Als ik dan ook de mensen opriep om naar voren te komen om zich op zo’n hoog niveau van overgave aan de Heer toe te wijden, dan kwam men echt in drommen naar voren. Iedereen wenste deze toewijding, die overgave! Het is toch zeker beter om voor Christus helemaal op te branden dan weg te roesten?!

Weet je? Dit is een leugen! Gods plan met jouw leven is namelijk helemaal niet dat jij zou opbranden. Ik denk nog wel eens aan ons leven in vergelijking met de brandende braamstruik. Majoor Ian Thomas heeft daar het één en ander over geschreven in zijn boek ‘Het Reddende Leven Van Christus’. Hij laat daarin prachtig uitkomen dat als wij aangeraakt zijn door het vuur van God (wat trouwens ‘Het Leven van Christus’ is), dan branden we niet op, dan branden we nou juist voortdurend maar door! We zullen voortdurend blijven doorbranden!

Het hele idee dat het beter zou zijn om op te branden dan weg te roesten is dan ook belachelijk! Of je nou opbrandt of dat je wegroest, hoe dan ook blijft er dus helemaal niks meer van jezelf over. Je bent er in beide gevallen gewoon niet meer!

Met die mensen waarvan ik zeg dat ze wegroesten, bedoel ik die figuren die helemaal niks doen waardoor ze wegroesten in hun christenleven. Het zou beter zijn om op te branden dan weg te roesten voor Jezus Christus? Wat een gigantische leugen is dat toch!

Net als heel veel van dit soort leugens klinkt het natuurlijk geweldig! Onthoud dit nou eens goed: Gods verlangen is niet dat jij wegroest. Evenmin is het Zijn wens dat jij opbrandt. Hijzelf wil jou laten doorbranden!
2 Korinthe 4:16 Al vervalt ook onze uiterlijke mens, nochtans wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd.

Dit is een waarheid die jou in de vrijheid plaatst in jouw eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *