is dat het bezoeken van de samenkomst voorkomt dat je geestelijk koud wordt

Als voorganger heb ik die leugen behoorlijk vaak verkocht omdat ik vanzelfsprekend wenste dat de mensen de gemeente ook bezochten.

Je moet goed luisteren. Ik wil absoluut niet minderwaardig spreken over het bezoeken van de samenkomst met andere gelovigen. Ik moet echter wel aangeven dat het kerkbezoek je er niet van kan weerhouden geestelijk koud te worden.

Ik gebruikte in het verleden zelfs een illustratie met kolen. Als je én kooltje van het vuur haalt en je legt het helemaal apart alleen, dan kan ik je garanderen dat het snel afkoelt. Je moet het op de stapel kolen laten liggen als je wilt dat het heet blijft.

Die illustratie valt uit elkaar vanwege het volgende. Het is het vuur dat die kolen heet houdt. Uiteindelijk zal die hele stapel ook koud worden als het vuur niet blijft branden en niet voortdurend gevoed wordt.

De waarheid is dat het niet de samenkomst is dat ons in vuur en vlam zet. Het is het leven van Christus die in ons woont. De samenkomst bezoeken voorkomt echt niet dat we uiteindelijk koud worden, maar een liefdesrelatie met Jezus wel.

In Openbaring schrijft Jezus een brief aan de gemeente van Sardis, waarin Hij het volgende zegt:
Openbaring 3:1-3 Ik weet jullie werken, dat jullie de naam hebben, dat je leeft, maar jullie zijn dood. Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven, …..Bedenk dan, hoe gij het ontvangen en gehoord hebt, en bewaar het.

De enige oplossing om geestelijk heet te blijven is uitsluitend door je aandacht op Jezus Christus te blijven houden. Je kan trouw elke zondag naar de samenkomst gaan en ondanks dat toch geestelijk koud zijn.

Je zult echt totaal niets aan je eigen waarde toevoegen door naar de samenkomst te gaan. De sleutel tot overwinning in het christenleven is Jezus Christus zelf. Het hele idee dat kerkgang je zou kunnen helpen om geestelijke kou te voorkomen klinkt dan misschien wel goed, maar het is puur een leugen.

Het is uitsluiten Jezus en Jezus alleen die jou kan weerhouden om geestelijk koud te worden. Hij zal dat ook nog eens doen.

Dat is een waarheid die jou bevrijdt in je eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *