is dat het christenleven draait om wat wij voor Christus doen

Luister ja naar het onderwijs in de gemiddelde hedendaagse gemeente dan zal je absoluut in deze leugen geloven. Het wordt namelijk voortdurend in allerlei toonaarden herhaald.

Het christenleven draait om wat wij doen voor Jezus Christus. De waarheid is dat dit niet het blijde nieuws is. Dit is een wettische boodschap dat je drijft tot een prestatiegerichte ‘christelijke’ ervaring. Nee, het christenleven is niet wat jij kan doen voor Christus, maar wat Christus heeft gedaan voor jou en wat Hij nu doet door jou heen.

Feitelijk genomen is er helemaal niets meer dat Christus nodig zou hebben wat wij zouden moeten doen. Ons dienen als christenen is heel eenvoudig Zijn geschenk aan ons, waarin Hij ons toestaat deel te hebben aan wat Hij in deze wereld aan het doen is.

Kan je je nog herinneren dat Jezus zei dat als het nodig zou zijn zelfs de rotsen Hem de eer zouden geven? God werkte door ezels. God werkte door omstandigheden. God werkte door de natuur. Er zijn veel manieren waarop God tot Zijn doel kan komen. Het is dus beslist niet zo dat God afhankelijk van ons zou zijn, dat wij iets zouden moeten doen.

Draait het christenleven om wat jij voor Jezus Christus doet? Nee! Als je op die manier leeft dan plaats je het eigen denken op een wettische toer en dan zal je altijd jezelf de maat blijven nemen om te zien of je wel voldoet, om te zien of je wel voldoende doet.

Als er één iets is wat wetticisme nooit zal zeggen is dat wel dat je het prima gedaan zou hebben. Voor een wettische geest is het nooit voldoende. Wetticisme zal je voortdurend een gevoel van rusteloosheid geven omdat je altijd blijkt tekort te komen aan de grens die je je gesteld hebt.

Het christenleven wordt niet gekenmerkt door wat je voor Jezus Christus doet. Het christenleven draait om jouw rust in Christus en het leven vanuit de gemeenschap die je met Hem hebt. Je staat Hem dan toe om alles in en door je heen te werken.

Het is dus een leugen om te denken dat het christenleven draait om wat jij voor Jezus Christus doet. De waarheid is dat het christenleven gekenmerkt wordt door alles wat Jezus Christus voor jou heeft gedaan en door wat Hij nu momenteel nog altijd door jou heen bewerkt. Dat is het echte wandelen in genade.

Dat is de waarheid die in de vrijheid plaatst in jouw eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *