is dat je hart hopeloos slecht is

Je zult dat vast nog wel eens gehoord hebben in de kerk, waar iemand uit het Oude Testament citeerde.

Jeremia 17:9 Arglistig is het hart, meer dan enig ding, ja, dodelijk is het, wie zal het kennen?

Is het je opgevallen uit welk gedeelte van de Bijbel geciteerd wordt? Men citeert uit het Oude Testament. Dat is het Oude Verbond. We zullen het Woord van God recht moeten snijden. Al in dat Oude Testament voorspelde de Heer dat er een tijd zou komen dat Hij het volk een nieuw hart zou geven.
Ezechiël 36:26 Een nieuw hart zal Ik jullie geven en een nieuwe geest in jullie binnenste; het hart van steen zal Ik uit jullie lichaam verwijderen en Ik zal jullie een hart van vlees geven.

Men zal dus een teder, volgzaam hart ontvangen. Dat is ook precies wat de Heer gedaan heeft. Als de Persoon van de Heilige Geest in ons komt wonen en het leven van Jezus Christus in ons uitwerkt, dan is dat dit nieuwe hart.

Jouw en mijn hart is niet hopeloos slecht! De natuur van Jezus Christus vult jullie nu. Je bezit nu een nieuw hart. Jezus Christus is jullie gerechtigheid!
2 Korinthe 5:21 Hem, die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.

Recent hoorde ik een prediker tegen zijn gemeente zeggen: ‘Iedereen hier, stuk voor stuk, is slecht tot op het bot.’ Hij zei: ‘We zijn volkomen verdorven! Iedereen hier in deze ruimte!’, zei hij. Ik vroeg me toen in stilte af wat dan wel het verschil mag zijn tussen jou en de ongelovige.

De Bijbelse waarheid, mijn vriend, is dat jij niet hopeloos slecht bent! Je bent niet tot op het bot verdorven! Dat ben je wel geweest, vroeger, maar nu ben je dankzij het volbrachte werk van Christus op het kruis en dankzij het geschenk van Zijn leven dat Hij in je gelegd heeft ben jij niet langer verdorven! Jij bent rechtvaardig!

Jij bent niet door en door verrot! Je bent door en door rechtvaardig!
2 Korinthe 5:17 Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen.
Jij bent een nieuw persoon in Christus Jezus!

Het hele idee dat het hart hopeloos slecht zou zijn zal je absoluut in gevangenschap houden omdat het de oorzaak zal zijn dat je jezelf niet eens meer vertrouwt. De waarheid is dat jij de Heilige Geest van Christus, die in je woont, absoluut kan vertrouwen. Hij zal je leiden en Hij zal je alles geven wat je nodig hebt.

Je kan gewoon daar gaan waar je naartoe wilt omdat je zeker weet dat de Heilige Geest die verlangens in je hart legt. Het idee dat het hart hopeloos slecht is, dat is dus een leugen. Dat is onderwijs dat in het Oude Verbond is blijven steken. God heeft jou een gloednieuw hart gegeven omdat jij het echte opstandingsleven van Jezus Christus bezit.

Dat is de waarheid die jou in de vrijheid plaatst in je eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *