is dat jij ook jouw aandeel aan het christenleven moet bijdragen

Het idee achter deze uitspraak is dat God Zijn aandeel doet, maar dat wij dan ook een verantwoordelijkheid hebben. Wij zouden dan onze kant van de overeenkomst ook moeten nakomen. Dat is een leugen. We hoeven alleen maar te vertrouwen op Gods aandeel.

Het christenleven is niet een samenwerkingsverband om God een handje te helpen, ja zelfs niet dat God met jou gaat samenwerken om jou te helpen. Het christenleven is de inwonende Christus die in jou woont, die dwars door jou heen Zijn opstandingleven uitwerkt. Hij is degene die alles doet. Christus is degene die leven blaast in jouw gedrag.

Wat is er nu nog over als aandeel die jij kan bijdragen? Het enige dat we kunnen is vertrouwen op die Heer: dat is je geloof.
Romeinen 15:18 Ik zal het niet wagen van iets anders te spreken dan van hetgeen Christus door mij bewerkt heeft,
Ons aandeel is dus dat wij daar simpelweg in rusten. We kunnen dus echt alles aan Hem overlaten.

In deze leugen van ons aandeel vervullen zit de gedachte dat wij ons best moeten doen en dat God dan wel voor de rest zal zorgen. Zo zit het eenvoudigweg helemaal niet! Dat is een combinatie van vlees en geloof. Een combinatie die nooit zal werken.
1 Thessalonicenzen 5:24 Die u roept, is getrouw; Hij zal het ook doen.

Hij is Zijn werk in jou begonnen en zal het ook afmaken. Hij doet alles. Als je begint met te denken dat je daar ook een aandeel in hebt sta je aan het begin van een godsdienstige tredmolen die je op een prestatiegericht spoor zet waarbij het nooit goed genoeg zal zijn, hoe goed jij je best ook zal doen.

Onthoudt goed!! Het enige wat wij hoeven te doen is vertrouwen. Ons aandeel is ontvangen. Zijn aandeel is en blijft geven. We mogen in Hem geloven, Hem vertrouwen, Zijn leven ontvangen en echt alles aan Hem overlaten. Hij zal het ook doen.

Het idee dat jij jouw aandeel in het christenleven moet vervullen is puur een leugen die je gebonden zal houden. Jezus Christus doet het echt allemaal. In Hem leven we, bewegen we ons en bestaan we. Rust in Hem en Hij leeft Zijn leven in jou uit.

Dat is een waarheid die jou echt bevrijdt in je eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *