is dat ons geestelijk leven datgene zou zijn wat wij voor God doen

Dan heb ik het over het Bijbellezen, bidden en overdenken. Dat soort zaken. Dat zou ons geestelijk leven zijn die wij voor God doen.

Het is onvoorstelbaar hoe deze leugen het denken van de christenen in de hedendaagse kerk kan vullen. Neem nou eens die twee die ik al als een voorbeeld noemde: Het Bijbellezen en bidden. Dat zijn geen zaken die wij voor God doen!

De vijand wil heel graag dit soort zaken in ons denken helemaal omkeren. Hij wil het voor elkaar krijgen dat wij gaan geloven dat als we de Bijbel elke dag lezen en ons sterk maken in het gebed, dat wij dat dan voor de Heer doen. Daarmee lijkt het bijna alsof dat ons geschenk aan God is. Dit is helemaal het tegenovergestelde van een wandel in genade.

De waarheid van Gods genade is als volgt: Het Bijbellezen, gebed en al die zaken die wij als ons geestelijk hebben leren kennen, die zaken vormen niet ons geschenk aan God, het is nou juist datgene wat God ons schenkt.

De Bijbel is Gods geschenk aan ons waarin Hij Zijn liefde voor ons ontvouwt en Zichzelf helemaal aan ons bekend maakt. Het gebed is Zijn geschenk aan ons waardoor wij binnen onze eigen ervaring de intieme omgang met Hem mogen ervaren. We worden daardoor ook betrokken bij wat Hij doet in deze wereld.

Het hele idee dat ons geestelijk leven bestaat uit wat wij voor God doen als ons geschenk aan Hem is zo sterk niet waar! De waarheid is dat dit de geschenken zijn die Hij ons geschonken heeft om ons leven rijker te maken en om ons te zegenen doordat we Hem hierdoor steeds beter leren kennen.

Dat is de waarheid die jou bevrijdt in jouw wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *