is dat we meer geloof nodig zouden hebben

De gedachte is dat de voorraad geloof in verhoogde snelheid volkomen is opgeraakt. We hebben daardoor niet meer voldoende geloof. We hebben dus meer nodig. Dat is niet waar.

Je moet weten dat het geloof niet in een bepaalde voorraad aan ons geleverd is. Geloof is je geschonken in de persoon van Jezus Christus. De Bijbel zegt dat Christus ons geloof is.
Galaten 3:23 Voordat het geloof kwam, werden wij onder de wet in verzekerde bewaring gehouden met het oog op het geloof, dat geopenbaard zou worden.

Zie je dat Paulus hier aangeeft dat het geloof een persoon is?
Galaten 3:24 De wet is dus een tuchtmeester voor ons geweest tot Christus,
Daar heb je het geloof. Dat is Christus.
Galaten 3:24 Opdat wij uit geloof gerechtvaardigd zouden worden.
Door wie worden we gerechtvaardigd? Door Christus. Weer wordt het geloof genoemd i.p.v. Christus.
Galaten 3:25 Nu echter het geloof gekomen is, zijn wij niet meer onder de tuchtmeester.

Bestudeer dit nu eens zelf in je eigen Bijbel. Je zult zelf ontdekken dat voor Paulus het geloof de persoon van Christus is. Geloof is dus één en hetzelfde als de persoon van Jezus Christus. Het idee dat we dan toch nog meer geloof zouden moeten hebben is niet juist.

Wij Hebben Jezus Christus!!!
Galaten 2:20 Ik leef door het geloof van de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en Zich voor mij heeft overgegeven.
Je hebt dus niet nog meer geloof nodig! Jezus Christus is jouw geloof. Vertrouw Hem maar en besef dat Hij al het geloof bezit dat jij nodig hebt. Christus is ons geloof.

Het hele idee dat wij meer geloof nodig zouden hebben is een leugen dat ervoor zorgt dat je jezelf voortdurend zit te beoordelen, waarbij je elke keer tot de conclusie zult komen dat je tekort schiet. De waarheid van genade is dat Jezus Christus gekomen is en dat Hij al het geloof is dat we nodig hebben.

Dat is de waarheid die jou bevrijdt in je eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *