is de opvatting dat er gewone en heilige zaken in het leven zijn

Wat ik hiermee wil aangeven is dat er een leer bestaat dat het geestelijk leven en ons gewone dagelijkse leven onderscheidt. Je hebt dan het seculiere leven en het heilige leven. Die gedachte is absoluut onjuist.

Je hoort het vaak op de volgende manier gebracht worden en ik moet eerlijk bekennen dat ik het zo ook vaak voor de aandacht heb gebracht: ‘Als jullie straks dit kerkgebouw verlaten en jullie staan weer in de werkelijke wereld, dan moet je als volgt handelen…’

Laat me je dit zeggen: We bezitten alleen maar één leven en dat leven is in Jezus Christus. Jij bent een heilig kind van God. Het woord ‘heilig’ betekent ‘apart gezet’. Alles in jouw leven is geheiligd. Er bestaat in het geheel niet een onderscheid tussen seculier en heilig.

Het woord ‘heilig’ wil zeggen dat het ongebruikelijk is. Er is echt geen vergissing mogelijk dat jij een ongebruikelijk persoon bent omdat het leven van Jezus Christus in jou werkt. De consequentie hiervan is dat jouw omgeving een ongebruikelijke en heilige omgeving wordt omdat jij daar bent.

Jezus had geen angst voor wat wij wel de ‘onheilige wereld’ noemen. De Heer heeft zich daar helemaal in ondergedompeld en heeft daarmee het seculiere heilig gemaakt. Het idee dat er een onderscheid is tussen het gewone en het heilige leven van een gelovige is absoluut niet waar.

Jij leeft, beweegt en bestaat in Christus Jezus. Het logische gevolg daarvan is dat alles in jouw leven heilig is. Dat is een waarheid die jou bevrijdt in je eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *