klinkt als volgt: Hoe jij je gedraagt heeft zijn invloed op Gods gevoelens naar jou toe

Sommigen van ons hebben dat een behoorlijke tijd, diep weggestopt in hun emoties, zo gevoeld.

Soms weet je met je verstand wel dat het anders ligt, maar toch gaan je emoties nog altijd die kant op.

Je denkt dat de manier waarop jij je gedraagt invloed heeft op Gods gevoelens naar jou toe. Dat is absoluut niet waar! God liefde, die Hij voor je heeft, en zijn genegenheid voor je wordt op geen enkele manier bepaald door jouw gedrag.

Denk je dit nu eens in: Voordat jij ooit geboren was wist Hij allang alles. Hij wist alles wat jij ooit zou gaan doen in je hele leven vanaf het moment dat je voor het eerst adem haalde totdat je die laatste snak naar adem naar binnen haalt. Hij weet echt alles over jou.

Ondanks alles zegt de Bijbel nadrukkelijk dat Hij jou heeft uitverkoren. Met alles wat er maar te weten valt over jou koos Hij jou uit. Hij redde jou!
Romeinen 5: 8 God bewijst Zijn liefde ten opzichte van ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is.

Hij wist alles wat jij in je hele leven zou gaan uitspoken toen Hij voor je stierf. Evenzogoed redde Hij je toch! Waarom deed Hij dat? Waarom stierf Hij voor je? Waarom vergaf Hij jou je zonden? Omdat Hij van je houdt!!

God heeft dat alles nu al van tevoren, nog voordat jij geboren was, voor jou gedaan terwijl Hij al jouw zonden al van tevoren wist. Hij heeft jou toen al dat nieuwe leven en redding geschonken terwijl Hij alles wist wat je gedaan had en alles wat je nog zou gaan doen.

Zou het nu dan logisch zijn dat Hij, nu we christenen zijn en met Hem wandelen, Zijn gevoelen voor ons zou laten bepalen door ons gedrag? Nee, ons gedrag heeft geen effect op Gods gevoelens voor ons.

Vergis je niet! Wat je ook doet of wat je ook zou nalaten, je hemelse Vader houdt van je en is helemaal gek op jou!!! Als we dat eenmaal begrijpen, dan is die boodschap van genade als heerlijk fris water op een kokendhete dag. Dat zal je feitelijk motiveren om je van zondig gedrag af te wenden om een leven te leiden tot eer van Hem.

Het hele idee dat ons gedrag invloed heeft op Gods gevoelens voor ons is een leugen.
2Timotheus 2:13 Als wij ontrouw zijn, God blijft getrouw,
Hij houdt van je en is helemaal gek op je. Dat doet Hij altijd ongeacht wat dan ook!

Dat is een waarheid dat je werkelijk in de vrijheid plaatst in jouw eigen wandel in genade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *