Redding houdt in dat jij je leven aan Jezus Christus geeft.

RELIGIEUZE LEUGEN 1
Redding houdt in dat jij je leven aan Jezus Christus geeft.

Dat is een leugen. Wanneer je namelijk je leven aan Jezus Christus geeft, dan kijkt Hij naar dat leven waarmee jij in Adam geboren bent en Hij zal tegenwerpen: ‘Daar kan Ik niets mee!’ Wat Hij ermee doet is dat leven ter dood brengen.

Hij kan jouw leven totaal niet gebruiken. Hij moet het omwisselen voor Zijn leven. Bij jouw redding neemt Hij dat leven dat jij in Adam bezat en brengt het ter dood samen met Christus op het kruis.
Galaten 2:20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, dat is, niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij.

De ‘christelijke’ leugen is dat jij bij je redding je leven aan Jezus Christus geeft.
De waarheid van het blijde nieuws is dat Jezus Christus jou bij je redding Zijn leven geeft.
Johannes 1:12 Allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen van God te worden,
De Bijbel spreekt dus over hen die Jezus Christus ontvangen hebben. Zij worden kinderen van God. Zie je het verschil?

We hebben nou eenmaal altijd de neiging om het om ons te laten draaien: ‘Wij geven aan Hem’. De boodschap van genade is echter dat God ons voortdurend schenkt. Wij zijn degenen die altijd ontvangen. We geven niet aan Hem. Hij geeft aan ons. Hij heeft ons Zijn leven geschonken.

Jij hebt niet op zekere dag besloten om je vertrouwen op Christus te stellen. Je hebt niet op een bepaalde dag voor je redding gekozen, waarbij je uit de goedheid van je hart je stem op Jezus Christus uitbracht.

Johannes 15:16 Niet jullie hebben Mij, maar Ik heb jullie uitgekozen en jullie aangewezen,
Redding bestaat hieruit, dat Hij jou uitgekozen heeft. Door het volbrachte werk op het kruis heeft hij voor jou de weg gebaand om Zijn leven te ontvangen. De Bijbel zegt dat redding betekent dat Zijn leven ons deel werd. Het is niet andersom.

Het onderwijs in de hedendaagse kerk waarbij de redding inhoudt dat jij jouw leven aan Jezus Christus geeft is ronduit een leugen. De Bijbel leert dat redding inhoudt dat jij Zijn leven ontvangt. Dat is de waarheid van de genade. Dat is de boodschap die echt bevrijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *